Skip to content
wuxing5elements

Qi Gong a Andorra

Chi Kung andorra

El Qi Gong (pinyin), també conegut com a Chi Kung o Txi kung (forma fonètica) són un conjunt de tècniques orientades al manteniment i millora de la salut, aquestes tècniques impliquen la respiració, el moviment físic i la meditació.

El Qi Gong forma part de la medicina tradicional xinesa (MTX) juntament amb el tuina, la fitoteràpia i l’acupuntura. Es creu que el Qigong és anterior a les primeres manifestacions d’acupuntura primitiva.

L’origen del Qigong és molt antic, hi ha teories que el daten fins i tot anterior a la Dinastia Zhou (1122 a.c – 221 a.c), ja que en aquesta època va ser trobat el primer ideograma Qi en una inscripció sobre un os.

El mot Qi Gong es compon de dos caràcters:

  • Qi (氣), que traduirem (per a no allargar-nos) com a energia vital.
  • Gong (功), que significa treball o tècnica.

Així doncs, es podria definir Qi Gong com a treball d’energia. Tècniques per a fomentar l’energia, alliberar bloquejos i en definitiva millorar la nostra qualitat de vida.

Per acabar s’ha de reconèixer que practicar Qi gong a Andorra és una experiència extraordinària, gràcies a les muntanyes que ens envolten, no us podeu perdre els tallers de Qi Gong a la Natura a la primavera i a l’estiu.