Skip to content
wuxing5elements

Tuina a Andorra

tuina digitopressio andorra

El Tuina o Tui Na, és la branca de la medicina xinesa especialitzada en manipulacions físiques i pressió en determinats punts, amb la finalitat de millorar, prevenir i mantenir la salut. Els seus efectes físics són els atribuïbles a qualsevol modalitat de massatge, però amb efectes energètics propis d’aquesta especialitat. El mot Tuina es compon de dos caràcters:

  • Tui (推), que significa empènyer
  • Na (拿), que significa agafar

Anteriorment a Xina a aquestes tècniques (a les quals se’ls atribueix milers d’anys d’antiguitat), se les denominava Anmo o An Mo, aquest mot es compon de dos caràcters:

  • An (按), que fa referència a presionar, ja que neix de l’abreviatura de Anfa (按法), pressió perpendicular a la pell.
  • Mo (摩), que fa referència a friccionar, ja que neix de l’abreviatura de Mofa (摩法), fricció circular a sobre la pell amb molt poca pressió.

És a partir de la dinastia Ming (1363 – 1644), que el que es coneixia com a Anmo, es va desenvolupar per a acabar coneixent-se com Tuina. Encara que en l’actualitat hi ha persones que continuen referint-se a Anmo com el massatge de manteniment de la Salut.

El Tuina a Andorra no és massa conegut, però des de Wu Xing 5 elements us ho volem apropar perquè gaudiu dels beneficis que us pot aportar.

CatalàEspañol