Skip to content
wuxing5elements

Acupuntura a Andorra

Acupuntura andorra

Que és l’acupuntura?

L’acupuntura és una branca de la medicina xinesa, una antiga tècnica que consisteix en la inserció d’agulles molt fines en determinats punts del cos, denominats punts acupunturals. Aquesta tècnica consisteix a equilibrar el flux d’energia que flueix pels diferents meridians del cos.

Segons la medicina tradicional xinesa, els meridians són una xarxa de canals pels quals flueix l’energia, i en el recorregut d’aquests ens trobem la majoria de punts acupunturals, on aplicant les agulles o la moxa es poden eliminar bloquejos d’energia per recuperar l’equilibri i el benestar.

L’acupuntura ens pot ajudar tant en l’àmbit físic com emocional, ja que els diferents punts i meridians afecten diferents elements energètics, que estan associats a determinats òrgans i a determinades emocions.

Beneficis de l’acupuntura

Aquesta tècnica mil·lenària té molts beneficis, per ressaltar alguns, destacaríem:

  • Millora els estats d’ansietat i estrès
  • És una tècnica eficaç en la Disminució del dolor
  • Tracta problemes musculars com contractures, etc…
  • Afavoreix la circulació sanguínia
  • Col·labora en la recuperació en processos postoperatoris
  • Complementa altres tractaments mèdics
  • Suport beneficiós en temes emocionals.
  • Ajuda amb l’insomni
  • Col·labora amb la fertilitat i les síndromes menstruals

En què es basa l’eficàcia de l’acupuntura?

L’eficàcia de l’acupuntura es basa en la capacitat adaptativa del cos. Aquesta tècnica estimula els mecanismes del cos per resistir i superar els bloquejos o desequilibris energètics que produeixen el dolor o el malestar que es pugui patir.

Origen de l’acupuntura

L’acupuntura s’origina a la Xina, però amb relació al període del seu naixement hi ha moltes teories, des de les que la situen fa més de 4000 anys, a les que les parlen de fa 2000 anys. Sigui quina sigui la seva datació, queda clar que és una tècnica mil·lenària. La data que sembla que ningú discuteix és l’any 100 aC. On es situa el primer document que parla d’acupuntura, el Huangdi Neijing (el clàssic de medicina de l’emperador groc).

És dolorosa l’acupuntura?

La majoria de les persones qualifiquen de “punxada lleu” el moment de la inserció de l’agulla. Podent posteriorment notar sensacions com pes, formigueig, endormiscament o molèstia. Amb el que podríem afirmar que l’acupuntura no és una tècnica dolorosa.

Quins efectes secundaris té l’acupuntura?

L’acupuntura si és practicada per un professional, pràcticament no té efectes secundaris.

L’acupuntura és segura?

Sí, quan es realitza acupuntura amb agulles d’un sol ús i complint les condicions higièniques, l’acupuntura és una pràctica segura.

On puc gaudir d’una sessió d’acupuntura en Andorra?

A Wu Xing 5 elements realitzem tractaments amb acupuntura, a Sant Julià de Lòria (ANDORRA), en un espai amb molt bona energia i amb un tracte totalment personalitzat i professional.

Aquí us atendrà una persona que l’apassionen els coneixements orientals i l’acupuntura, amb estudis universitaris de quatre anys en medicina tradicional xinesa, formació en electroacupuntura i tractament del dolor. Però sobretot amb la voluntat d’ajudar a les persones a recuperar el seu benestar i la seva qualitat de vida.

Si el desplaçament és un impediment, també oferim els nostres serveis a domicili i fins i tot col·laboracions amb altres centres.

Articles relacionats amb l’acupuntura.