Skip to content
wuxing5elements

Tipus d’agulla en l’acupuntura

tecniques amb acupuntura

Normalment les agulles d’acupuntura estan fabricades en acer inoxidable, i des del 1977 es va generalitzar l’ús d’agulles d’un sol ús, donat que anteriorment a l’any 1970 les agulles reutilitzables, tot i esterilitzar-les (tant les d’acupuntura com altres d’ús mèdic) continuava existint el risc d’infecció.

Les agulles les podem trobar amb guia o sense guia, siliconades o sense silicona, de diferents longituds (que normalment) van de 8 mm a 40 mm (també es parla de les mesures de longitud en cun), i de diferents diàmetres (que normalment) van de 0.16 mm a 0.35 mm.

Si observem la foto, aquí tenim els quatre tipus d’agulles més utilitzats en l’acupuntura. Començarem de dalt de la imatge fins a la part més baixa,

  • La primera és l’agulla de tipus xinesa, el que la caracteritza és el seu mànec el qual el podem trobar en acer inoxidable, alumini, coure o banyat en or o plata.
  • La segona és l’agulla de tipus japonesa, el que la caracteritza és el seu mànec el qual el podem trobar en acer inoxidable o alumini.
  • La tercera és l’agulla de tipus coreà, el que la caracteritza és el seu mànec (que es molt similar al de la xinesa però sense la rodona a la punta), el qual el podem trobar en acer inoxidable o banyat en plata.
  • Per últim, la quarta és l’agulla amb el mànec de plàstic, és la més moderna, ja que les altres fa més temps que són al mercat, és una de les més habituals en acupuntura veterinaria i cosmètica.

Existeixen més tipus d’agulles però les més utilitzades a les session d’acupuntura són aquetes. I aquí ens trobem les preguntes més freqüents:

Quin tipus d’agulla es la millor?

No hi ha un tipus d’agulla millor que les altres, el tipus d’agulla que cada acupuntor fa servir va en funció de la seva experiència o de la comoditat que trobi en l’aplicació.

Agulles siliconades o sense silicona?

Les agulles siliconades o banyades en oli en general afavoreixen la inserció de l’agulla i l’usuari nota la inserció i la manipulació com més “suau”. Però hi ha molts acupuntors que prefereixen que cap substància que no sigui l’acer de l’agulla entri al cos de la persona. L’acupuntura a Andorra de Wu Xing 5 elements fa servir agulles sense silicona i l’experiència tant per part del professional de l’acupuntura com per l’usuari és molt bona.

Acupuntura amb guia o sense guia?

La guia és un tub de plàstic o alumini que serveix per guiar l’agulla en la seva inserció. Els professionals acostumen a aplicar les agulles sense guia, perquè diuen que pel que fa a precisió i comoditat ho prefereixen. Per un altre costat hi ha altres professionals que les fan servir, ja que la pressió del tub sobre la pell té un efecte de distracció que fa que la inserció de l’agulla a vegades sigui pràcticament inapreciable.

De quin metall fem servir les agulles d’acupuntura?

Hi ha molts professionals que no li donen massa importància al metall del mànec, a Wu Xing 5 elements quan fem acupuntura a Sant Julià de Lòria, fem servir agulles que són íntegrament d’acer. Altres professionals que si tenen en compte aquest paràmetre, les seleccionen segons:

  • Agulles amb el mànec banyat en or: tenen un efecte tonificant.
  • Agulles amb el mànec banyat en plata: tenen un efecte dispersant
  • Agulles d’acer inoxidable: tenen un efecte neutre.

CatalàEspañol